Banrock Station
Australia/South Eastern Australia
Banrock Station ble etablert i 1994 for å vise at vinproduksjon og miljø kan gå hånd i hånd.
Siden den gang har midler fra vinsalget støttet over 95 forskjellige miljøprosjekter i 13 land. Prosjektene spenner fra restaurering av naturlige ressurser i Europa, å redde laksen i Canada, til bevaring av vassdrag og våtmarker i Australia. De bruker bærekraftige teknikker i vinmarken og i vingården. De streber også etter et større miljøansvar med emballasjen og bruker lettvektsflasker og etiketter av resirkulert papir.
Vinhusets filosofi er å lage sjenerøse og smaksrike viner til en fornuftig pris samtidig som de viser respekt for moder Jord. De har bl.a. funnet ut at enkelte europeiske druetyper krever mye mindre vann enn de lokale variantene, og at druene blir ekstra smaksrike. Pr. i dag har vinhuset 239 ha vingårder med 17 forskjellige druetyper.
Mange av Banrocks vinmarker ligger ved Australias største elv,"The Mighty Murray". Den er også berømt for et av verdens beste salt, Murray River Salt, som blant annet er kjent fra Master Chef Australia.