Icewine er en søtvin som lages på druer som henger på vinrankene til de er frosne. Så fort temperaturen holder -10 grader eller kaldere over flere dager høstes disse druene for hånd. De frosne druene presses rett etter plukking og det kommer kun noen få dråper med svært konsentrert druejuice ut. Gjæringen skjer også i kjølig forhold og tar uker eller måneder. Ved endt gjæring ender icewine naturlig på rundt 10-12 % alkohol. Ved denne metoden bevares også syren i druene og man oppnår en svært balansert søtvin. Niagara Peninsula er spesielt godt egnet for å lage kvalitets icewine mye grunnet jordsmonnet som gir mineralsk preg fra ulike bergarter. Canada har også et kaldt klima og kan lage icewine hvert år i motsetning til noen områder i Europa som ikke har kalde nok forhold hver vinter. Druen Vidal egner seg spesielt godt til icewine da den har tykt drueskall og holder godt på syrenivået.
Icewine passer gjern til smaksrike pateer, indisk karriretter og sterk thaimat, oster, frukt eller creme brulée. Prøv den gjerne også som aperitif sammen med vodka som en icewine martini.
Mer informasjon om våre produkter finner du her.